Kurser

Gå kurs


Om du som hundägare vet hur du ska göra, har du de bästa förutsättningar för ett gott liv tillsammans med din hund. Att träna med sin hund, leder till en fin kontak och ett utvecklande samarbete. Och när din hund vet vad som förväntas av den och var gränserna går mår den bra och känner sig tygg.  


Att gå kurs tillsammans är nog den bästa investeringen du kan göra för att få en bra relation med hunden, samt att den fungera i samhället och utvecklas som individ.


Våra aktiviteter och utbildningar arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Kurs våren 2021


Mer info kommer vid årsskiftet, vid frågor angånde kurser kontakta

Eva Nederman 073-3381045

 


Momentträning


Söndagar mellan 10-12:30

16/8 Inkallning, Ställande

23/8 Fritt följ, Linförighet, Sättande

30/8 Apportering, Läggande


En individuellt anpassad kurs där det enskilda ekipaget står i fokus med inriktning på lydnadsklasserna men även lydnadsmomenten i bruksgrenarna. Kursen lämpar sig både för dig som planerar en tävlingsstart och vill ha hjälp att bygga upp momenten på bästa sätt som till dig som har kommit en bit upp i klasserna och vill ha hjälp med finliret.


Varje ekipage tränas individuellt för att kunna fokusera på just de detaljer du och din hund behöver hjälp med. Du får då även möjlighet att i lugn och ro studera de andra ekipagen i deras träning och på så sätt få inspiration och nya idéer.


Instruktör: Inger Olsén Anmälan kbkinger@gmail.com alt mobil 076-850 93 37


Kurspris:600kr

Valpkusen hösten 2019

Våra återkommande grundkurser


Valpkurs

Valpkurs är för dig som har en valp mellan 3-9 månader.

Vi fokuserar på att skapa en bra och trygg grund i relationen mellan dig och din nya fyrfotade vän. Här får du och din valp tillsammans träna. Kursen består av både teori och praktik under 6 tillfällen.


Allmänlydnad

Allämlydnad eller vardagslydnad är för dig som har en hund som är äldre en 10 månader. Ni kanske inte kan gå valpkursen eller bara vill friska upp minnet. Att ha en vardagslydig hund underlättar mycket i livet som hundägare. Kursen består av både teori och praktik under 6 tillfällen.


Lydnadskurs 

Lydnadsakursen är för dig som vill träna in momenten i startklass. Individuellt anpassad träning för varje ekipage så det passar dig och din hund. Belöningsbaserad inlärning. Din hund ska kunna komma på inkalning samt jobba med dig med andra hundar inom synhåll.  Genomgång av alla moment praktiskt och teoretiskt så du har verktygen för att kunna fortsätta träningen för din tävlingshund. Kortare Temakurser

  • spår
  • sök
  • viltspår - 6 gånger 
  • bevakning(patrullhund)
  • nos aktivitet
  • kantarellsök - 3 gånger 
  • aktivera din hund


Öppna träningar 

För alla medlemmar har vi öppna träningar på torsdagskvällar.
Då samlas vi på träningsplanen. Vi har också flera träningsgrupper som samlas regelbundet och tränar sina hundar.


Aktiveringskurser

Aktivera din hund under promenaden, kantarellsök eller "prova på" Spår, Sök, Bevakning och Viltspår. Eller Noosework och Lydnad i vardagen. 


Våra aktiviteter och utbildningar arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Copyright © All Rights Reserved

KNOTTEBO 225, 690 45 Åsbro