Gå kurs

Om du som hundägare vet hur du ska göra, har du de bästa förutsättningar för ett gott liv tillsammans med din hund. Att träna med sin hund, leder till en fin kontak och ett utvecklande samarbete. Och när din hund vet vad som förväntas av den och var gränserna går mår den bra och känner sig tygg.

Att gå kurs tillsammans är nog den bästa investeringen du kan göra för att få en bra relation med hunden, samt att den fungera i samhället och utvecklas som individ.

Våra aktiviteter och utbildningar arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Kurstitel:

Kostnad / Tillfällen:

Planerad start:

Information:

Patrullhundskurs

800kr (+ medlemsavgift). 5st kurstillfällen.

Ej fastställt

En grundkurs i patrullhund där du som hundägare tillsammans med din hund får grundläggande kunskaper om hur en patrullhund arbetar både inom hemvärnet och inom tävlingsgrenen.

Allmänlydnad

800kr (+ medlemsavgift). 6st kurstillfällen.

Pågående

På allmänlydnadskursen lär du och din hund dig grundläggande kunskaper som är nyttiga främst i vardagen men som även kommer till stor nytta om ni skulle bli intresserad av tävling. För hundar 9 månader och uppåt, förkunskaper motsvarande valpkurs är fördelaktiga!

Tävlingslydnad

Pågående

Lydnadsakursen är för dig som vill träna in momenten i startklass. Individuellt anpassad träning för varje ekipage så det passar dig och din hund. Belöningsbaserad inlärning. Din hund ska kunna komma på inkalning samt jobba med dig med andra hundar inom synhåll. Genomgång av alla moment praktiskt och teoretiskt så du har verktygen för att kunna fortsätta träningen för din tävlingshund.

Valpkurs

800kr utan bok eller 1050 med bok (+ medlemsavgift)

Pågående

Valpkurs är för dig som har en valp från 12 Veckor till 7månader.Vi fokuserar på att skapa en bra och trygg grund i relationen mellan dig och din nya fyrfotade vän. Här får du och din valp tillsammans träna Kontaktövningar, inkallning, hundmöten, hantering mm. Kursen består av både teori och praktik under 6 tillfällen.

Viltspårskurs

Ej planerad.

På viltspårskurs lär du och din hund er att spåra viltspår som aktivering alternativt inför prov som godkänd eftersökshund för vilt.

Aktiveringskurs

Ej planerad.

På denna kurs lär du dig hur du på enkla och roliga sätt kan aktivera din hund och förbättra relationen mellan dig och hunden. Aktivering är roligt och bara fantasin sätter gränserna!

Rallylydnad

Ej planerad.

Rallylydnad är en tävlingsform där man tillsammans med sin hund genomför en bana där det på skyltar står vad varje moment går ut på. Ett enkelt sätt att börja tävla om man är intresserad av det annars en rolig aktivering för hunden och de flesta momenten går att göra hemma utan att man behöver skaffa material eller ha tillgång till stora ytor!